Ugrás a tartalomra

Harminc laptop karácsonyra

2022. december 16. péntek
Digitális támogató program indul a gyermekjóléti központban
Harminc laptop karácsonyra

Harminc laptop érkezett adományként karácsony előtt a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központba. Egy igazi társadalmi összefogás eredménye ez a nagylelkű felajánlás – mondta el a helyszínen Koródi Bálint, a Digitális Esélyegyenlőségi Alapítvány elnöke.

Az alapítvány elhatározta, hogy hozzájárul a szegényebb sorsú családok, gyermekek támogatásához, ezért megkerestek több intézményt, hogy segítséget kérjenek. Így jutottak el a Magyar Agrárkamarához, amely a lecserélt, de jó állapotú laptopjait az alapítvány rendelkezésére bocsátotta. Az eszközöket egy informatikai cég társadalmi munkában rendbe tette, letisztította, megjavította. Ezeket a számítástechnikai eszközöket adják át a rászoruló családoknak. A laptopokból kaptak árvaházak, hátrányos helyzetű iskolák, és eddig már több mint kétszáz ilyen eszközt sikerült elhelyezni – tudatta az elnök. Hozzátette: bíznak benne, hogy minden adományuk jó helyre fog kerülni, és segítséget jelent azoknak, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy önerőből megvásárolják ezeket a gépeket.

Az Együtt Egyszerűbb elnevezésű digitális támogató programot a gyermekjóléti központ vezetője, Iványi Viktória és munkatársai találták ki. Ez rengeteg rászorulónak nyújt majd felzárkózási lehetőséget a megfelelő szakmai felügyelettel.

– Az adományok révén egy laptopkölcsönzési lehetőséget hoznak létre a gyermekjóléti központban – mondta el az átadáson Karsay Ferenc. A polgármester szerint azért ez a legjobb hasznosítás, mert a digitális esélyegyenlőség nagyon előtérbe került, a covid-járvány megmutatta az elektronikus ügyintézés jelentőségét. Ezeken a gépeken pedig azok a családok is meg tudják tanulni az internethasználat előnyeit, akik egyébként nem tudnak hozzájutni ilyen minőségű eszközökhöz. A polgármester köszönetet mondott az adományozóknak a karácsonyi ajándékért, és kitűnő innovációnak nevezte a Digitális Esélyegyenlőségi Alapítvány programját.

A központban minden korosztálynak, heti rendszerességgel terveznek klubfoglalkozásokat, amelyek révén a résztvevők otthonosabban tudnak majd mozogni a digitális világban is. 

(VH – Promontor TV)